Koala Bear Fakta

Slå på National Geographic eller Discovery Channel en viss dag, är chansen att du kommer att stöta på minst en film av tjock lurviga varelser sitter på eukalyptusträd mumsa bort eller mest troligt att fånga en tupplur. Dessa grå eller brun päls varelser kallas koala björnar. Den största missuppfattningen om dessa fogliga varelser är att de är björnar. De är inte björnar, verkar konstigt, rätt! Koalabjörn fakta för barn är lika intressant, så ta en titt på följande koala information. Läs mer om australiska djur.

Intressanta fakta Koala Bear

Koala Bear Habitat, En av de mest okända Koala bear fakta är att de inte alls björnar. De är nära släkt med kängurur, eftersom de också har en påse när de utför sina ungar. Ja, de är pungdjur! Den naturliga koala björnar livsmiljö är Australien. De finns över hela kontinenten. En av de mest intressanta fakta koalabjörn är att deras päls varierar från region till region. Koala björnar lever på eukalyptus träd, tillbringar de större delen av dagen sover och äter bladen av trädet på natten faller. Eucalyptus bladen är mycket giftiga för andra djur men koalabjörn matsmältningssystem är immun mot dessa blad. Bland de övriga koalabjörn fakta är att de dricker mycket mindre vatten eftersom dessa djur får sina vätskor från bladen av eukalyptusträd.

Koala Bear utseende; Dessa djur väger ca 31 kg för män och 11 lbs för kvinnor. De har en tjock päls som ändrar från grå till brun med förändringen i säsongen, så att de kan få kamouflerade lätt. De har 5 fingrar, av vilka de har två tummar för att hjälpa till klättring träd och grooming. Sulorna på sina tassar är vadderade och grov så att de inte halkar av träden. Bland de andra roliga fakta koalabjörn är att dessa djur har mycket päls stoppning på sina bakar, att de kan faktiskt sitta på spetsiga pinnar, utan att bli petade!

Baby koala björnar, En kvinnlig koalabjörn föder en bebis koalabjörn även känd som Joey, på ett år. När de föds de har mindre hår, de är blinda och om storleken på en Jelly Bean. De kryper in i mödrar påsen och stanna där i sex månader, dricker mjölk. När de börja utforska världen utanför påsen, börjar de livnär sig på “PAP”, vilket är nödvändigt för att få joey kropp vant sig vid eukalyptus bladen.

Koala Bear beteende, koala björnar sover under dagen, ja de är nattdjur. En annan av de roligaste fakta koalabjörn är de de sover i ca 18 timmar på en dag. De är tysta skygga varelser men är känd för att göra högljudda samtal under häckningssäsongen som går mellan månaderna september och mars. De har långsam ämnesomsättning och därmed sova långa timmar för att spara energi.

Koala björnar som sällskapsdjur, Vem skulle inte vilja hålla dessa luddiga varelser som husdjur, men den dåliga nyheten är att det är olagligt att hålla koala björnar som husdjur. Endast forskare och djur aktivister skydd kan hålla koala björnar som husdjur, att alltför bara en sjuk eller en ung joey men de måste återgå till dess naturliga miljö när den är bra. För överlevnaden av denna art är det mycket nödvändigt att de lever i vilt tillstånd.

Läs mer på:; Vad gör koala björnar äter; Fakta om Kolas, en av de sorgligaste fakta koalabjörn är att dessa djur är i fara, är deras livsmiljö under konstant hot från skogsavverkning och jordbruk. De är också enligt riskerar att dödas för sin päls och av hundar. Koala björnar är skyddade djur och vi måste göra allt för att spara koala.